Tuesday 8 July 2008

Cudna bica svuda oko nas

Primecujem neka cudna bica - pa zar sam jedina?

Cini mi se da ih je sve vise i vise u poslednje vreme.
Krecu se nekontrolisano, u vise pravaca istovremeno, a ponekad se sluze i spravama za kretanje . `Ispustaju` cudne zvukove dok se krecu, narocito u situacijama kada se kretanje prekine naglo .
Veoma bucno komuniciraju koristeci uglavnom samoglasnike. Efekat je fascinantan - svi u njihovoj okolini pocinju da komuniciraju na slican nacin , praveci se da ih razumeju...
Veoma `kratka` i mekana tela ih cine pogodnim za putovanja jer zauzimaju malo prostora. U putu koriste velike kolicine tecnosti , koju veoma brzo `unose` i `izbacuju` iz svog organizma.
( Veoma ruzan prizor i neprijatnog mirisa...)
Na srecu, ta kratka ( i rekla bih , citirajuci jednog strucnjaka) i neobrazovana stvorenja poseduju izuzetan sarm. Plene okolinu i prisiljavaju bica koja su znatno krupnija i obrazovanija od njih - da im ispunjavaju zelje i utisavaju okolinu dok se odmaraju.
















Slicna `bica` sam primetila i u svom komsiluku. Posebnu paznju su pokazivala prema komadima nakita iz moje `cokoladne ` kolekcije `cold porcelain`, a da pri tome nije bilo ni reci o kupovini (istih...?)!
Iznenadjenje je dostiglo vrhunac kada sam na blogu jedne od mojih omiljenih blogerki ugledala umesto slike nakita - zamislite koga ...
Shiska, objasni mi, molim te , sta se to desava?