Friday 15 August 2008

Goca i Danijela

Susret sa Danijelom sigurno necu zaboraviti - bio je to moj ulazak u hol Doma sindikata uz pozdrav - stigla je Radicaaa od , meni do tada , potpuno nepoznate zene...
( Hehehe, tako izgleda kada te nepoznati prepoznaju na ulici....mmmmm, prijaaa!)
Kada se tome doda kafa koju je Danijela skuvala za tren oka - 5+!
Gocin dolazak je jos vise ulepsao sliku koju sam vec imala o Svetu ideja!
Divno je videti prijateljice koje zajedno rade ono sta vole, dele radost stvaranja i zajednicki se nose sa problemima koje nosi svakodnevnica.
Imala sam osecaj kao da ih poznajem odavno i stvarno!
`Stvarno` su jos lepse, verujte mi na rec - prijatne, vesele , otvorene i spremne da pomognu!
Nadam se da cu ih sresti i sledeci put kada svratim u Kreativnu radionicu, ali to ce onda biti susret sa PRIJATELJICAMA.
Veliku radost mi pricinjavaju mindjuse koje cu nositi ove jeseni uz svoj omiljeni dzemper.
Znate li sta pise na njima?
SVET IDEJA - naravno!

Ljiljana Ljisa

Ljiljana kaze da me je lako pronasla, da je prepoznala mene i moj nakit sa foruma ( e, nas forumasa ima na sve strane...) . `Prosula` je pred mene svoje vockice i cvetice, pruzila mi ruku prijateljstva i gomilu komplimenata. A znate i sami da `padam` na lepe reci i .... pala je trampa!

Dilema je bila neresiva jer su Ljiljine ogrlice od drveta, perlice oslikane rukom, privukle paznju svih nas. Meni je bilo najteze, vidite i sami zasto! Na kraju sam izabrala najlepsu ogrlicu, onu koju sam prvo ugledala - pogodite koju!
Nosim je ponosno i pokazujem svima kao poklon `moje forumasice`! Nadam se da i Ljisa ima sta da pokaze svojim prijateljicama i da nosi lepe utiske iz Beograda o nasem susretu.

Vlada - Gaston od Bezistana

Vlada je bio u prednosti, znao je gde sam i dosao da se upoznamo. Moram priznati da sam sumnjicavo posla za njim `da mi pokaze svoje radove`. Odusevljeno sam izabrala jedne mindjuse (pogodite koje!?), i jer se `znamo sa net-a` - dobila sam ih na poklon!
To me nije sprecilo da dodjem sutradan kada Vlada nije bio na radnom mestu i `ponovim` cerku!
Bilo je tu jos musterija cije majke izradjuju nakit, ali to je druga prica .......
Mozda za PROKRAFTINATORA???

Upoznajte pletivez gospodje Ljilje

Gospodja Ljilja uziva u izradi pletiveza. Neki od Vas sigurno cuju prvi put za ovu rukotvorinu koja je veoma stari oblik veza koristen u nasim manastirima i crkvama.
Nije lako sakupiti motive iz crkvenih knjiga, a bas njih koristi Ljilja da nam priblizi pletivez.
Pronalazi zanimljivo ukrasena pocetna slova crkvenih tekstova, prenosi ih na platno i strpljivo i precizno ih ozivljava pletivezom.